lauantai 2. elokuuta 2014

Äkänen akka Äkäslompolossa

 
Päivä 19. Kilometrejä takana 2507
Äkäslompolo

Ajomatka sujui hyvin, hieman tosin kesti taas totuutella autoon, sillä en ole muutamaan päivään näinkään pitkää matkaa ajanut. Sää oli aurinkoinen ja vastaantulijoita oli suhteellisen paljon. Muoniossa pysähdyin tankkaamaan. Muonion jälkeen alkoin näkymään paljon poroja ja muutama käveli ihan keskellä tietäkin. Viimein käännyttyäni Äkäslompoloon johtavasta risteyksestä tie kapeni hurjasti. Mietinkin että mahtuuko tässä kahta autoa vierekkäin. Tielle oli tehty erinäisiä ohitupaikkoja, mihin pystyi väistämään vastaantulevaa. Mutta asuntoauton tullessa vastaan totesin että kyllä kaksi autoa mahtuu vierekkäin, niukkaa se tosin tekee. Ylläs tunturin huippu alkoi häämöttää edessä, olen Ylläksellä käynyt useaa kertaan, mutta en koskaan kesällä. En ihan Ylläkselle asti ajanut vaan jään yöksi Äkäslompolon (Ylläksen toisen puolen) leirintäalueelle. Viltsun sain laitettua pihalle ja siellä se syökin tyytyväisenä ruohoa, tosin parhaillaan taitaa makoilla. Pitänee kohta hakea neiti sisälle ettei tule liian kylmä. Tai oikeastaan täällä on ihan huippulämmin, varmaan yli 20 astetta. Nyt jotkut etelän hetelmät nauraa alhaisille lämpötiloilleni. Mutta ei ainakaan tule kylmä eikä liian tukala yö.
Muutamia kuvia leirintäalueesta ja maisemista. Leirintäalueella on uimarantakin, jeij, saa nähdä uskaltautuisinko uimaan, tosin traumat Pyhätunturin uimarannan pohjasta kummittelee vieläkin.
Ainiin matkalla ollut kyltti, en voinut vastustaa itseäni ottamasta kuvaa:

 tuima.



Kävin myös tukemassa paikallisia kauppoja. Muun muassa lähellä oleva Jounin K-kauppa, sieltä löysin säilyke poropyöryköitä, joista tosin  20% on poronlihaa. Hyviä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti