lauantai 9. elokuuta 2014

Näkemisen arvoinen

Päivä 26. Kello 13.30
Ylivieska

Yhdet haluavat matkustaa Pariisiin, toiset unelmoivat Kapkaupungissa käymistä, Kolmansia kiehtoo nähdä Wien. Mutta minä halusin Ylivieskaan.

Aivan alkumatkasta lähtien päätin että haluan käydä Ylivieskassa, töissä paikannimi on tullut esiin sieltä täältä, se alkoi häiritsemään. Siispä suuntasin Ylivieskaan.

Eihän tämä mikään iso paikka ole, kirkko löytyy sekä pari kauppaa, koulun näin sekä kirjaston. Ajoin ensimmäisenä kirkolle, kuten jotkut sanovat on kirkko kylän sydän. Ensimmäinen kirkko tälle paikalle olo rakennettu jo 1600-luvun puolella ja sitä oli muutamiin kertoihin uudistettu. Tiekirkko opas selitti minulle kirkon historiaa ja kuinka harvoja maalauksia saatiin kunnostustöissä pelastettua. Kirkosta tuli mieleen oma rippikirkkoni joka oli myös ristinmuotoinen. Lopuksi kysyin onko Ylivieskassa jotakin nähtävää, kuulemma vain patsaita ja ehkä jokin noin sata vuotta vanha silta.

 

Erikoista hautausmaalla oli Se että sinne oli pystytetty kivi johon voi tuoda kynttilän muistoksi vaikka esimerkiksi äitienpäivänä, jos vaikka oma sukulainen on haudattu kauas, eikä pääse haudalle käymään. Hieno idea.


Mutta nälkä alkoi olla jo sen verran kova että suuntasin kauppaan, käyn ostamassa aamupalaa ja sitten jatkan matkaa. Tai tosin syön sen aamupalan ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti