perjantai 8. elokuuta 2014

Kohti Etelää

Päivä 25. Kello 18.55
ABC Tupos

Yö meni katkonaisesti nukkuen, itikat olivat taas löytäneet jonkin mystisen kolon josta tunkeutua sisälle autoon. Kuulemman yöllä oli ukkostanut ihan kunnollakin, itse tosin olin kuullut vain pientä jyrinää ja tihkusadetta. Kuitenkin huonosta yöstä huolimatta nousin ennen kymmentä, väsyneenä ja aivan uupuneena sekä lisäksi tietäen että tänään olisi jokatapauksessa jatkettava matkaa, väsytti tai ei. Laitoin Viltsun pihalle heti herättyä, tosin itikat kiusasivat sitä, sillä ilmassa oli vahvasti sateen ja ukkosen makua.

Päiväruoan syötyämme päätin lähteä eteenpäin, Siru tuli vielä katsomaan kania. Molemmat eläin vanhukset ihmettelivät toisiaan, Siru tosin oli enemmän kiinnostunut.







Ilma oli vielä suhteellisen hieno kun stattasin auton, mutta jo heti kurvattuani isolle tielle taivas kuin repesi ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Hetkeksi pysähdyin Tuomaapajan vieressä olevalle bensa-asemalle, mutta ilmeisesti se oli suljettuna.
 Sade loppui yhtä yhtäkkiä kun oli alkanutkin. Tosin matkanvarrella sää oli hyvinkin epävakaa, sadekuuroja perä jälkeen. Torniossa salama välähti suoraan edessäni. Ukkonen jylisi siellä täällä, takapeilistä katsoessa näkyi vain mustaa pilveä. Ennen Oulua ilma tasaantui. Hetken jo pelkäsin että lähdin ajamaan väärään suuntaan, mutta nähtyäni Oulun tullin sillan, tiesin olevani taas oikealla tiellä.
Vielä en tiedä mihin suuntaan yöksi, aina näin koti matkalla tulee halu vaan päästä perille, mutta tiedän nukahtavani rattiin jos yritän yhtämatkaa ajaa takaisin. Katson netistä vielä mahdollisia potentiaalisia leirintäalueita, musta on kai tullut niin neiti etten voi yöpyä vaan ABC.n pihassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti