tiistai 5. elokuuta 2014

Juoksengin elämää

Päivä 22. Tiistai ilta
Juoksenki

Lähdimme vielä Pirjon kanssa käymään hautuumaalla. Kastelimme ainakin muutamia sukulaisten hautoja. Hautausmaan takana oli iso läjä vanhoja hautakiviä. Vuokra ajan loputtua kivet vain kerätään pois. Kasa kiviä, kasa nimiä, hypnoottista, surullista.



Lähdimme hautausmaalta takaisinpäin, pysähdyimme aivan kirkkoa vastapäätä olevalla hyvin, hyvin vanhalla toisella hautausmaalla, osa haudoista oli ruotsiksi ja ajallisesti melkeimpä Ruotsin vallan aikaisia. Alue oli iso, kiviä hyvin vähän. Koko alue oli metsikköä, kivi siellä, toinen täällä. Haudat oli vanhoja, uusin tosin 1990-luvun puolelta. Kanttorin hautakivi oli virsikirjan muotoinen.





Palattuamme takaisin Juoksengin pihaan menimme syömään hieman iltapalaa. Pirjo ehdotti uimaan menoa, no toki ajattelin ja pian huomasin olevani Tornionjoessa. Vesi ei yllättävää kyllä ollut kylmää, virtaa tosin oli hieman. Yritti uida eteenpäin niin lipui taaksepäin. Hetken pulikoituamme palasimme takaisin pihaan. Sauna oli jo lämmin ja suuntasinkin sinne, en ole aikoihin käynyt pikkupuolen saunassa.

Nyt istuskelen pikkupuolen tuvassa, televisio pyörii taustalla. Grillimakkarat valmistui juuri, kuumia o. Menen Pirjon kanssa katsomaan telkkaria. Todellista mökki elämää.

Siru <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti