keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hiljainen kansa

Päivä 2. Kilometrejä takana noin 479.
Hossa-järvi.

Kyllästyin Suomussalmeen ja päätin lähteä ajamaan eteenpäin. Minul ei ollu hajuakaan mihin suuntaisin yöksi, ajoin kuin päämäärätön. Pysähdyin toki Suomussalmen puolella olevaan Hiljainen kansa taideteoksen luo. Teos on tilataidetta, vuonna 1994 tehty. Hiljainen kansa esittää ihmisiä, pellolle on kasattu satoja puita ristiin ja ne on puettu ihmisten vaatteilla, mutta kuva kertokoon enemmän :


Paikalla sai myös laittaa nuppineulan siihen kaupunkiin misssä asuu, nuppineuloja oli laitettu ulkomaita myöden.

Jatkoin matkaani tietämättä päämäärää. Muutamaan kertaan kävin auton kääntämässä, todeten etten halua kyseistä tietä jatkaa. Lopulta näin mainoksen Hossan leirintä keskuksesta. Käänsin autoni kyseiseen risteykseen ja ajoin. Ajoin ja ajoin. Tie tuntui loputtomalta, melkein itku tirahti kun iski epätoivo. Viimein löysin perille, asuntpauton paikkamaksu oli 10€, sen voin ihan mielelläni maksaa turvallisesta yöpaikasta.

Nyt istun Hossa järven rannalla, ihanan hiljaista, ilma on hieman viileä, sadetta taitaa olla ilmassa. Aivan kuin ukkonen olisi hieman äskettäin jyrähtänyt, mutta hetkeen ei ole mitään kuulunut. Itikat pörrää ympärillä, eikä Se oikeastaan haittaa, koska offia on. Aamusta lähden taas jatkamaan, mutta sitä ennen imen oikein itseeni tätä luonnon rauhallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti