torstai 17. heinäkuuta 2014

Lumoava Kemijärvi

Päivä 3. Kello jotain yli yhdeksän illalla.
Kemijärvi ABC

Alkuperäisenä tarkoituksena oli vain lähteä pikaiselle kävelylle katsomaan missä on Kemijärven uimaranta. Noh koska tiedän itsekkin oman uteliaisuuteni niin eihän se siihen jäänyt. Lähdin seuraamaan kävelytietä ja lopulta päädyin mutkan kautta takaisin ABCn pihaan. Hetkeksi jäin istumaan järven laiturille ihaillen maisemia.
Mutta halusin lähteä ottamaan selvää mihin tie jatkuisi, joten kylmän viileästi ohitin asuntoauton ja jatkoin matkaani. Tulin uudelleen järven rantaan, hetken mietittyä mihinpäin suuntaan kysäsin ohikulkevalta naiselta että mihin tämä polku vie. Nainen suositteli jatkamaan, sillä tulisin ihan kirkon kupeeseen, kirkon josta kuva edellisessä blogimerkinnässäni. Ajattelin että mikä ettei, kiitin naista ja jatkoin eteenpäin. Tulin silloille jotka aiemmin tänä päivänä olin ylittänyt.
Hui, ajattelin mutta jatkoin matkaa, hetken kävi mielessä että onko nyt turvallista, mutta totesin että jos joku paikallinenkin täältä kulkee niin miksi en minäkin.
Sillan aluset oli täynnä graffiteja ja ne oli todella matalat, joten kipitin nopeasti pois. Saavuin kun saavuinkin paikkaan johon ohikulkija sanoi. Jatkoin vielä hieman eteenpäin, kunnes päätin lähteä takaisin autolle, tähän mennessä pieni nopea käväisy uimarannalla oli venynyt 45 minuutin kävelyksi. Sitten, kuin sattumalta törmäsin tuohon samaiseen naiseen. Jäimme hetkeksi tienvarteen juttusille, kun hän ehdotti että haluaisinko kävellä hänen kanssaan lammen ympäri, josta suunnasta juuri tulin. No mikä ettei totesin ja jatkoimme yhtä matkaa.
 
Keskustelimme koko ajan, hän kertoi Kemijärvestä sekä muista paikoista joissa minun tulisi käydä. Sain muunmuassa tietää täällä järjestetyistä musiikkitapahtumista, sekä siitä kuinka Kemijärven tehtaan lopettaminen oli kova kolaus koko kunnalle. Yllätyksenä minulle tulikin että täällä on myös uimahalli ja kuulemma hyvä sellainen. Keskustan tuntumaan rakennetaan vanhuksille tuki asuntoja sekä nuorille on tarjolla ainakin opiskelupaikaksi lukio. Täällä järjestetään silloin tällöin hongasta veistokisoja ja töitä olikin nähtävissä lenkkipolun varrella. Pienen lammen tuntumassa pesii hyvin usein joutsen pari, sekä sorsan poikasia näimmekin muutaman. Kun lähdimme taas molemmat omille teillemme paikasta josta yhteisen lenkin aloitimmekin tajusin tämän lyhyen uimarannan katselu käynnin venyneen lähes kaksituntiseksi. Lähdettyäni takaisin autolle päin näin Kemijärven aivan uusin silmin. Tämä pieneltä vaikuttava kylä kätkeekin itseensä paljon tietoa, tapahtumaa, täällä on nähtävää sekä tekemistä. Toisin sanoin Kemijärvi, älä varasta sydäntäni vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti