maanantai 28. heinäkuuta 2014

Saanan juurella

Päivä 14. Kilometrejä takana 2169
Kilpisjärvi

Huonosti ja katkonaisesti nukutun yön jälkeen päätin lähteä ajamaan mahdollisimman nopeasti herättyä. Ilma oli suotuisa, aurinko paistoi ja liikennettä oli vähän. Muutama poro matkanvarrella näkyi ja jossain vaiheessa tiessä alkoi olemaan paljon kuoppia. Ukkonen jyrisi muutamaan kertaan ja parinkymmenen kilometrin ajan satoi vettä oikein kunnollakin. Sydän meinasi pysähtyä kun vastaan tuleva bemari ajoi keskellä tietä, mutta tajusi ajoissa väistää. Suuri osa autoista oli norjalaisia, eikä kaikki asuntoautot moikanneet.

Mutta maisemat oli huikeat. Taas jälleen kerran hoin ettei tälläistä voi olla Suomessa, ei vain voi. Tosin osa tuntureista oli Ruotsin puolella, sillä tie kulki aivan suomen ja Ruotsin rajan tuntumassa. Täällä ilmoitetaan lähestyvästä kylästä tarkalleen kymmenen kilometrin välein.

Viimein saavuin Kilpisjärvelle, jäin hetkeksi aikaa kaupan pihaan katsomaan karttaa, en hahmottanut missä olin. Jatkoin kaupalta vielä hieman, noin viisi kilometriä, eteenpäin, vastaan tuli toinen leirintäalue. Yhden yön hinta 24,5e, ei paha, joten tähän jään. Saatan tosin siirtyä muutaman yön jälkeen aikaisemmin olevaan leirintäalueesee, se olisi ollut lähempänä keskustaa.

Mutta tämä leirintäalue on aivan Saana tunturin juuressa, tai niin ainakin ymmärsin, mikäs muukaan tuo valtava tunturi takanani olisi. Ruotsin puolen tunturit ovat aivan pilvien peitossa, eikä lämpötilakaan lämpöennätyksiä hivo. Yöksi on luvattu alle kymmentä astetta lämmintä, joten pitää ajoissa sulkea kaikki ikkunat ja ehkä laittaa lämmitystä päälle. Sadetta vielä äsken ripotteli. Autoni on ihan hyvällä paikalla, onnistuin sen vain laittamaan hieman vinoon että tuntuu välillä että auto kaatuu kyljelleen, mitä se tosin tuskin tekee, mutta koputetaan puuta. Kohta voisin mennä laittamaan hieman ruokaa itselleni ja jos huvittaa niin käydä kävelemässä hieman.
Viltsun mielipidettä monta tuntia kestäneelle pienessä häkissä istumiselle ei tarvitse edes kysyä.

Kuvia matkan varrelta:
 Turisteilta osataan rahastaa, 2,5 e letusta -.-








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti