torstai 3. heinäkuuta 2014

Kokelas ja apuri

Alle puoltoista viikkoa. Kolme työpäivää. Matka lähestyy hurjaa vauhtia, vielä en ole kerennyt edes miettimään pakattavia tavaroita, listaa tarvitsemistani tarvikkeista on vain suunnittelu tasolla. Kanin häkki pitäisi rakentaa, pitäisi valmistautua henkisesti. Ja tätä blogia olen hyvin huonosti päivittänyt. Pari viikkoa sitten oli muutto, kouluista tuli tieto ettei minua sinne haluta. On pitänyt kiirettä ja tätäkin päivitystä kirjoitan kesken serkkujen elokuva illan. Mutta matka lähestyy ja en tiedä mitä ajatella. Tajusin etten ole edes paljoa itsestäni kertonut, joten tämä merkintä kertokoon minusta ja matkakumppanistani.

Mina, kokelas, tämä laji viihtyy hyvin Pirkanmaan alueella ja sieltä tämän lajin parhaiten tavoittaa, ainakin parhaillaan. Kokelas on vuonna 1993 syntynyt yksilö ja omaa jousimiehelle ominaisen uteliaisuuden. Suurimmillaan kokelas on saavuttanut ylioppilas lakin sekä työn postilla. Kokelas pitää syksystä sekä keväästä, viileästä ilmasta sekä sateesta. Hellettä ja auringonottoa yksilö välttää viimeiseen asti, mutta aurinkoinen ilma ei mieltä masenna. Muutaman vuoden hyvinkin samankaltaista elämää eläneenä kaipaa kokelas muutakin kuin aamuherätyksiä ja kulkemista kodin ja työpaikan välillä. Siksi hetken mielenjohteesta kokelas lähtee laajentamaan reviiriään sinne missä itikan ininää ei voi välttää.

Matkakumppani, Viltsu, kani. Viltsu on harvinaislaatuinen yksilö, kahden kanilajin risteytys. Viltsu rakastaa porkkanoita, huomiota sekä pitkiä rapsutus hetkiä. Huomiota hän ei voi koskaan saada liikaa. Viltsu on vuonna 2010 syntynyt jääräpäinen kani, mutta nykyiselle mammalleen hän saapui alle vuosi sitten. Viltsu on monella tasolla kuuluisa, jopa siskoni anopin työpaikalla on Viltsun faneja. Viltsun lempileluja on tiuku sekä ankka, jotka kulkevatkin kaikkialle mukana. Heinää kuluu kuukaudessa paljon, sanomalehteä neiti söisi mielellään, mutta se on kotona kielletty. Muuten ihanan rakastettava yksilö on valloittanut monien sydämmen.

Ladattuani paint sovelluksen, ilahdutan teitä ihanalla näköis teoksella:
ja Viltsu, koska itsestäni on jo kuva oikeassa yläreunassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti