keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kilpisjärven rannalla

Päivä 16. Kello hieman yli kaksi.
Kilpisjärvi

Aamu alkoi viileissä tunnelmissa, yöllä lämpötila oli laskenut paikkapaikoin jopa seitsämään asteeseen. Olin illalla tukkinut , tai ainakin yrittänyt tukkia, ikkunoita joista viima veti. Edelleenkään en ole saanut lämmitintä toimimaan, aamusta soitin vuokraisännälleni ja kysyin miten lämmitin toimii, ja koska hänen ohjeillaan en saanut laitetta käynnistymään, niin nyt pelkään että olen rikkonut kyseisen laitteen. Päätin lähteä pois leirintäkeskuksesta, vein sähkötolpan avaimen respaan ja maksoin olo ajastani. Tosin sanoin että ehkä palaan jo seuraavaksi yöksi.

Tyhmänä tosin lähdin ajelemaan Kilpisjärven keskustaa edestakaisin vihaisena itselleni. Mietin jo sitä kustannus maksua jonka saan lämmittimestä. Ajoin holtittomasti, tietämättä mihin menisin. Pysähdyin hetkeksi kaupan pihaan. Päätin rauhoittua, sillä tiesin että turhautumiseni johtuu myös siitä että auto on kuin hävityksen kauhistus. Ajoin Mallan kansallispuiston P paikalle ja siivosin auton. Tuuletin matot ja vaihdoin Viltsulle puhtaat sanomalehdet. Olo oli heti paljon parempi, enkä halua nyt lämmittimestä murehtia, yritän saada sitä toimimaan.

Lähdin ruokakauppaan, koska en ollut syönyt mitään aamupalaa, vaikka kello olikin jo melkein yksi. Ostin itselleni aamupala tarvikkeet sekä Viltsulle porkkanaa ja ajoin läheiselle P paikalle aivan Kilpisjärven rantaan. Tuuli on kova, säätiedotuksen mukaan voi tuulla ainakin seitsämän metriä sekunnissa. Söin aamupalani ja lähdin tutkimaan lähemmin rantaa. Melkeimpä harmittaa etten koko reissulle ottanut mukaan pipoa, sillä täällä sitä todellakin tarvitsisi. Villasukkanikin olen hukannut. Tuuli keinuttaa jatkuvasti autoa ja jostain tulee pieni tuulen vire sisään. Rannassa oli suhteellisen kylmä, mutta maisemat sitäkin upeampia.
Saanan huippu on kokonaan pilvien peitossa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti